< Salaši u Vojvodini, prvomajski uranak na salasima, 1. Maj salasi, spisak svih renomiranih salaša , etno kuća, seoskog turizma
Početna > Perkov salaš

Perkov salaš

Perkov salaš

Opremljenost soba -
Lokacija Neradin (pogledajte na mapi) Način plaćanja Gotovina
Sadržaj Zbirka starina e-mail perkovsalas@yahoo.com
Aktivnosti - web
Domaće životinje - Kontakt telefon + 381 63 712 37 76
Broj soba
Francuski ležaj Jednokrevetna Dvokrevetna Dvokrevetna + ležaj Apartman
- - - -

-

Radno vreme
Zimsko Letnje Napomena
- - -

Perkov Salaš, čiji naziv potiče od nadimka jednog od predaka porodice Ivanić, nalazi se na južnim padinama Fruške Gore.
Njegovu lepotu i atraktivnost čini velika zbirka starina od kojih su jarmovi, taljige, plugovi kao i razboji za tkanje drveni kreveti i madraci, ogledala i ručno rađena posteljina stara oko dva veka, koji upotpunjuje ljubaznost i srdačnost domaćina.
Savršen položaj salaša, pejzaž i čist vazduh privukao je mnogobrojne posetioce.

Skoro je nemoguće navesti sve ono što čuva ovaj salaš.
Perkov salaš je glavni inicijator razvoja seoskog turizma u opštini Irig, a od ne male važnosti je i presudna uloga u procesu očuvanja kulturne baštine ovih prostora. (na ovoj opštini se nalazi 8 fruškogorskih manastira).

Dolazak većih grupa obavezno najaviti, a uz prijatni ambijent gosti mogu da uživaju u sremačkoj kuhinji i finom domaćem vinu.

Na jelovniku su najčešće pileći ili juneći paprikaš s domaćim mešanim rezancima, paradajz čorba s tikvicama, supa, štrudla s makom ili orasima, domaća rakija, vino i prirodni sokovi. U ponudi slatkiša su starinski kolači i slatke pite, ali i pekmez od šljiva, drenjina ili šipaka, slatko od lubenice, kupina, šumskih jagoda. Umesto industrijskih likera, toče se rakija višnjevača i orahovača.